Lifestyle

Arsyeja kryesore pse nuk mund ta largoni yndyrën e barkut

 

Shkrirja e yndyrës së barkut mund të jetë një sfidë, por të kuptuarit e arsyes mund të jetë e dobishme për t’i arritur qëllimet tuaja shëndetësore. Ekzistojnë dy lloje të yndyrës në trup: lloji më i butë që ndodhet pikërisht nën sipërfaqe quhet ‘dhjam nënlëkurorë’. Pastaj është lloji më i fortë që ruhet më thellë në bark dhe mbështillet rreth organeve. Yndyra viscerale është lloji për të cilin duhet të shqetësoheni pasi është i lidhur me një sërë çështjesh shëndetësore, si rezistenca ndaj insulinës, diabeti, sëmundjet kardiovaskulare dhe një rrezik në rritje për kancer.

Ekspertët shpjegojnë arsyet pse nuk mund ta largoni yndyrën e barkut dhe çfarë të bëni për këtë.