Lifestyle

Përdorimi i aspirinës mund të jetë shumë i rrezikshëm për këta njerëz

Foto ilustirm
 

Njerëzit e moshuar të shëndetshëm nuk duhet të marrin aspirinë çdo ditë, sipas një studimi të kryer në Amerikë dhe Australi.

Përfitimet e përdorimit të aspirinës janë vërtetuar në rastet pas një ataku në zemër ose goditje në tru. Por studimet kanë treguar se ato nuk janë të disponueshme nëse merren nga njerëz të shëndetshëm mbi 70-vjeç dhe se pilulat madje rrisin rrezikun e gjakderdhjes së brendshme potencialisht fatale.