Lifestyle

Moderna: Doza përforcuese duket mbrojtëse ndaj Omicronit

 

Moderna ka thënë të hënën se një dozë përforcuese e vaksinës së saj anti-COVID dukej se ishte mbrojtëse kundër variantit Omicron me përhapje të shpejtë në testimin laboratorik dhe se versioni aktual i vaksinës do të vazhdojë të jetë "linja e parë" e Modernas në mbrojtje kundër Omicron.

Prodhuesi i vaksinës shtoi se vendimi për t'u fokusuar në vaksinën aktuale, mRNA-1273, u nxit pjesërisht nga shpejtësia e përhapjes së variantit të zbuluar së fundmi. Kompania ende planifikon të zhvillojë një vaksinë posaçërisht për t’u mbrojtur kundër Omicronit, të cilën shpreson ta avancojë në provat klinike në fillim të vitit të ardhshëm.