Lifestyle

Pse jemi më të shëndoshë në dimër se në verë? Ndikon edhe drita

Foto: Getty Images
 

Në dimër jemi pak më të shëndoshë se në verë. Dhe kjo ndodh jo vetëm sepse në verë stili i jetesës bëhet më dinamik dhe ushqimi i pasur me fruta dhe perime tretet më e lehtë, por është edhe një çështje e dritës.

Në Universitetin e Albertas në Kanada, u zbulua se qelizat yndyrore janë të ndjeshme ndaj dritës.