Lifestyle

Pandemia po i prek më shumë fëmijët mbipeshë në Angli

 

Në vitin e fundit të shkollës fillore, u ngrit nga 21% në mbi 25%. Përqindjet ishin dyfish më të larta në zonat më të varfra. Sipas ekspertëve, skamja, bllokimet dhe rritja e problemeve me shëndetin mendor, kanë pasur një rol të rëndësishëm

Londër, 21 nëntor (AP) - Ka pasur një rritje të konsiderueshme të numrit të fëmijëve në mbipeshë gjatë pandemisë, sipas të dhënave digjitale të Ministrisë së Shëndetësisë.

Në vitet 2019-20, 10% e fëmijëve ishin në mbipeshë në fillim të shkollës fillore, mirëpo gjatë periudhës 2020-21 ky numër shkoi deri në më shumë se 14%.