Lifestyle

Pirja e kafes apo çajit mund ta ulë rrezikun për sulm në tru apo demencë

kafe
 

Njerëzit që pinë disa filxhanë kafe ose çaj në ditë gjatë një periudhe 10-14 vjetësh, kanë rrezik të ulët për sulm në tru dhe demencë, sipas një studimi.

Hulumtuesit studiuan 360.000 njerëz që kanë pirë çdo ditë 2-3 filxhanë kafe, tre deri në pesë filxhanë çaj, ose 4 deri në 6 filxhanë kombinim të të dyjave. Rezultatet treguan se këta njerëz kishin rrezik të ulët për sëmundjet si sulmi në tru apo demenca.