Lifestyle

Vaksina HPV zvogëlon rastet me kancer të qafës së mitrës për 90 për qind

Foto: Getty Images
 

Vaksina e papilloma virusit njerëzor, apo HPV, po i zvogëlon rastet me kancerin e qafës së mitrës për afro 90 për qind, tregojnë të dhënat, raporton BBC.

Instituti i Hulumtimit të Kancerit në Britani e ka quajtur këtë si historike dhe thotë se po dëshmohet se vaksina shpëton jetë.