Lifestyle

Kërkohet veprim ndaj TBC-së shkaku i shtimit të vdekjeve pas një dekade

 

Grupi i Udhërrëfyesit për Avokim për Vaksinat kundër TBC-së, një koalicion ky i ri organizatash, ka bërë të ditur se takimi i udhëheqësve të financave të G20-s në fund të tetorit duhet të angazhohet në pothuajse dhjetëfishimin e fondeve, pasi kurrë nuk ka tejkaluar shifrën më shumë se 120 milionë dollarë në një vit

Një grup i të mbijetuarve të tuberkulozit ka adresuar thirrje për më shumë fonde dhe që të ndërmerren veprime për të krijuar vaksina të reja ndaj sëmundjes, pasi që numri i të vdekurve nga infeksioni është rritur për herë të parë brenda 10 vjetësh.

Më 2020, 1.5 milionë njerëz kanë vdekur shkaku i TBC-së dhe 10 milionë të tjerë ishin infektuar, sipas të dhënave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, ka raportuar “Guardian”.