Lifestyle

Antidepresivi i lirë, premtues në trajtimin e hershëm të COVID-19

 

Studiuesit kanë testuar ilaçin fluvoxamine, që përdoret për trajtimin e depresionit dhe çrregullimit obsesiv-kompulsiv, ngase ai njihej se e redukton inflamacionin dhe kishte rezultuar premtues në studime më të vogla. Rezultatet e testimit studiuesit i kanë ndarë me Institutet Kombëtare amerikane për Shëndet, të cilët i publikojnë udhëzimet për trajtim, dhe shpresojnë se do të marrin rekomandim edhe nga Organizata Botërore e Shëndetësisë

Një antidepresiv i lirë ka ndikuar në uljen e rrezikut nga shtrirja në spital mes të rriturve më të rrezikuar nga COVID-19, ka treguar të enjten një studim i ri me ilaçet ekzistuese që mund të ridestinohen për përdorim në trajtimin e infeksionit me koronavirus.

Studiuesit kanë testuar ilaçin e përdorur për trajtimin e depresionit dhe çrregullimit obsesiv-kompulsiv ngase njihej se e redukton inflamacionin dhe kishte rezultuar premtues në studime më të vogla. Rezultatet e testimit, studiuesit i kanë ndarë me institutet kombëtare amerikane për Shëndet, të cilët i publikojnë udhëzimet për trajtim dhe shpresojnë se do të marrin rekomandim edhe nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.