Lifestyle

Çfarë duhet ditur rreth vaksinave anti-COVID te fëmijët

 

Vaksina kundër COVID-19 e zhvilluar nga kompanitë partnere “Pfizer”\”BioNTech” ka gjasa që në Shtetet e Bashkuara të Amerikës të jenë në dispozicionin e fëmijëve të moshave prej 5 deri në 11 vjeç deri në fillim të nëntorit. FDA-ja do ta shqyrtojë rekomandimin e tyre me një komitet të këshilltarëve të jashtëm, pasi që paneli të takohet. Ka gjasa që përdorimi i kësaj vaksine madje të autorizohet brenda vetëm pak ditësh

Administrata Amerikane për Ushqim dhe Ilaçe (FDA) është duke e shqyrtuar mundësinë për ta autorizuar përdorimin e vaksinës kundër COVID-19 për fëmijët nga mosha 5 deri në 11 vjeç.

Vaksina e zhvilluar nga kompanitë partnere “Pfizer” dhe “BioNTech” ka qenë në dispozicion në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për fëmijët nga mosha 12 deri në 15 vjeç që nga maji.