Lifestyle

Vaksina e Pfizerit për fëmijët nga 5-vjeç mund të jetë në dispozicion në nëntor

Foto: AP
 

Pfizer ka paraqitur studimet në Administratën Amerikane të Ushqimit dhe Barnave mbi efektivitetin e vaksinës së saj kundër COVID-19 tek fëmijët, por dozat nuk mund të jenë të disponueshme deri në nëntor.

Kompania tha se u dha rregullatorëve shëndetësorë të dhëna nga një studim i fundit i vaksinës së saj tek fëmijët 5 deri në 11 vjeç. Zyrtarët kishin thënë më parë se do të paraqisnin një kërkesë në FDA për të autorizuar përdorimin në javët e ardhshme, duke bërë që ekspertët e shëndetit publik dhe prindërit të presin që dozat të bëhen të disponueshme deri në fund të tetorit.