Lifestyle

Dietat me bazë bimore kanë përfitime të shumta shëndetësore për burrat

 

Tri studime të reja që i kanë vlerësuar burrat në dieta me bazë bimore, raportojnë për përfitimet kryesore shëndetësore të këtyre mënyrave të ushqyerjes. Aty përfshihen zvogëlimi i rreziqeve të zhvillimit të kancerit të prostatës, shmangia e impotencës dhe ulja e niveleve të antigjenit specifik të prostatës, që lidhet me një prostatë më të shëndetshme.

Çdo studim është publikuar në gazetën “The Journal of Urology”, e cila rishikohet dhe botohet në emër të Shoqatës Urologjike Amerikane.