Lifestyle

Mbajtja e maskës mund të ngadalësojë përhapjen e COVID-19, thotë studimi i ri

 

Një studim ku ka përfshirë më shumë se 340.000 njerëz në Bangladesh ofron disa nga provat më të forta në botën reale që përdorimi i maskës mund të ndihmojë komunitetet të ngadalësojnë përhapjen e COVID-19.

Hulumtimi, i kryer në 600 fshatra në Bangladesh, është prova më e madhe për të demonstruar efektivitetin e maskave kirurgjikale, në veçanti, për të frenuar transmetimin e koronavirusit. Megjithëse studimet e mëparshme, më të vogla në laboratorë dhe spitale kanë treguar se maskat mund të ndihmojnë në parandalimin e përhapjes së Covid, gjetjet e reja demonstrojnë atë efikasitet në botën reale - dhe në një shkallë të madhe.