Lifestyle

Hani më shumë bajame për një metabolizëm të shëndetshëm

 

Kur mendoni për përfitimet e bajameve, ndoshta ju vijnë në mendje faktet se ato janë të shëndetshëm për zemrën dhe të pasura me proteina. Por, çfarë dini në lidhje me atë se si arrat ndikojnë në metabolizmin e njeriut, nivelet e insulinës dhe inflamacionin?

Një studim i kryer së fundmi i botuar në revistën “Frontiers in Nutrition”, jep hollësi rreth këtij fakti duke treguar se konsumimi i bajameve e përmirëson dukshëm shëndetin metabolik.