Lifestyle

Mbi 40-vjeçarët preken përherë e më shumë nga problemet kronike shëndetësore

 

Studimi “1970 British Cohort” ka ndjekur në mënyrë periodike jetët e rreth 17.000 personave të lindur në Angli, Skoci dhe Uells. “Dhe 34 për qind e tyre kanë pasur dy apo më shumë probleme kronike shëndetësore, siç janë shtypja e lartë e gjakut dhe telashet me shëndetin mendor. Ata ishin kryesisht të moshave 46-48-vjeçare”, ka cituar BBC-ja raportin e publikuar në revistën shkencore “BMC Public Health”

Rreth një e treta e personave të moshës së mesme kanë probleme të shumëfishta kronike shëndetësore, ka treguar të mërkurën një studimi i kahershëm i kryer në Britaninë e Madhe.

Studimi “1970 British Cohort” ka ndjekur në mënyrë periodike jetët e rreth 17.000 personave të lindur në Angli, Skoci dhe Uells brenda një javë të vetme. Pothuajse 8.000 prej tyre janë vëzhguar për projektin e Kolegjit Universitar të Londrës, të botuar në revistën shkencore “BMC Public Health”, ka raportuar agjencia britanike e lajmeve BBC.