Lifestyle

Këto 5 ushqime të pasura me kolagjen luftojnë rrudhat njëlloj si kremrat

 

Kur bëhet fjalë për kujdesin ndaj lëkurës, një kombinim i kremrave të diellit, kremrave anti-plakje dhe kujdesi i vazhdueshëm do të na ndihmojë të lehtësojmë procesin e plakjes. Por siç theksohet te “Reader’s Digest”, ju mund të keni një lëkurë të butë dhe pa rrudha duke kontrolluar dietën tuaj ushqimore.

“Ndërsa jeni duke tretur ushqime të pasura me proteina, trupi juaj i përpunon proteinat dhe i kthen në aminoacide të cilat ndihmojnë në krijimin e qelizave të reja të lëkurës. Duke pasur sa më shumë të tilla në dispozicion bëhet më i lehtë riparimi dhe rindërtimi i lëkurës dhe kolagjenit, i cili i jep strukturën lëkurë suaj”, shkruan “Reader’s Digest”.