Lifestyle

Gjashtë simptomat fillestare të sklerozës

 

Skleroza apo demenca përfshihet në një grup sëmundjesh që prekin trurin dhe ndikojnë në shumë funksione të tij. Njerëzit e prekur nga skleroza përballen me harresën, dëmtimin e aftësisë për gjykim, vendimmarrje dhe orientim.

Ky grupim sëmundjesh është shumë tinëzar ngase nis krejt papritur dhe më pas situata përkeqësohet shpejt. Në këtë grup përfshihen alzheimeri, parkinsoni apo skleroza e shumëfishtë, të cilat nuk kanë shërim. Porse ekzistojnë disa simptoma të hershme që mund të ndihmojnë në ngadalësimin e avancimit të sëmundjes.