Lifestyle

COVID-i më i gjatë: Britaniku që e vuajti sëmundjen për 10 muaj

Covid-19
Foto: AP
 

Dave Smith, 72, nga Bristoli, e shpalos përvojën me 42 teste pozitive të koronavirusit dhe shtatë muaj shtrim në spital

Sikurse mijëra persona të tjerë, edhe Dave Smith u infektua me koronavirus në fillim të valës së parë në Mbretërinë e Bashkuar, më 2020. Por derisa shumica e të tjerëve, përfshirë edhe ata që kanë vuajtur nga i ashtuquajturi COVID i gjatë, e eliminuan virusin nga trupi brenda disa javësh, Smith e përjetoi një lloj krejtësisht ndryshe të sëmundjes së zgjatur: infeksioni i tij zgjati për më shumë se 290 ditë apo pothuajse 10 muaj.

Ky, sipas të së përditshmes britanike “The Guardian”, është infeksioni më i gjatë i regjistruar me COVID-19 aktiv deri më tani. Gjatë kësaj periudhe, 72-vjeçari nga Bristoli ka rezultuar plot 42 herë pozitiv në testin PCR dhe ishte shtruar në spital gjithsej shtatë herë.