Lifestyle

Toksinat e fshehura në trup

 

Çfarë kanë të përbashkët mushama, kutitë e picave, paketimet e perimeve të ngrira dhe tiganët që nuk ngjitin? Të gjithë përmbajnë substanca të alkiluara të perfluoruara (PFAS). Të njohura nga ekspertët si "kimikatet e përhershme", ato mund ta dëmtojnë shëndetin e njeriut

Ato janë kudo, janë të dëmshme për shëndetin tonë dhe nuk biodegradojnë. A i ka gëlltitur edhe reporteri i DW-së, Tim Schauenberg, pa e ditur ‘kimikatet e përhershme’?

Çfarë kanë të përbashkët mushama, kutitë e picave, paketimet e perimeve të ngrira dhe tiganët që nuk ngjitin? Të gjithë përmbajnë substanca të alkiluara të perfluoruara (PFAS). Të njohura nga ekspertët si "kimikatet e përhershme", ato mund ta dëmtojnë shëndetin e njeriut.