Lifestyle

A nevojitet testimi për COVID-19 nëse je vaksinuar?

Foto: AP
 

Nëse jeni vaksinuar për COVID-19, mund të mos ju duhet të testoheni më, por ka disa përjashtime.

Udhëzimet e fundit nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve e SHBA-së ka thënë se nuk ka nevojë për testim apo karantinë nëse një person e ka përfunduar plotësisht vaksinimin, edhe nëse është i ekspozuar ndaj dikujt i cili është i infektuar. Një përjashtim është nëse personi zhvillon simptoma të koronavirusit, si temperaturë, kollitje apo plogështi.