Lifestyle

Para dhe pas: Pandemia pastron ajrin

 

Ndotja e ajrit ka qenë një prej shkatërruesve më të mëdhenj të ambientit. Të dhënat nga Organizata Botërore e Shëndetësisë kanë vlerësuar se ndotja e ajrit vret rreth shtatë milionë njerëz në tërë botën, për çdo vit.

Të dhënat e siguruara nga agjencia e lajmeve BBC tregojnë gjithashtu se 9 në çdo 10 njerëz në glob thithin ajër që i kalon kufijtë e udhëzimeve të OBSH-së, për shkak të nivelit të lartë të ndotësve.