Lifestyle

Oraret e gjata të punës po i çojnë drejt vdekjes 745.000 persona në vit

 

Hulumtimi i parë global i këtij lloji ka treguar se 745 mijë njerëz kanë vdekur më 2016 nga sulmi në tru dhe sëmundjet e zemrës të shkaktuara nga orët e gjata të kaluara në vendet e punës. Raporti ka zbuluar se njerëzit që jetojnë në Azinë juglindore dhe në rajonin e Paqësorit Perëndimor, ishin më të prekurit nga kjo dukuri

(BBC) – Orët e gjata në punë janë duke ua shkaktuar vdekjen me qindra e mijëra njerëzve brenda një viti, ka treguar të hënën Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Studimi i parë global i këtij lloji ka treguar se 745 mijë njerëz kanë vdekur më 2016 nga sulmi në tru dhe sëmundjet e zemrës të shkaktuara nga orët e gjata të kaluara në vendet e punës.