Lifestyle

15 ushqimet anti-inflamatore që duhet të filloni të konsumoni menjëherë

 

Inflamacioni është reagimi i sistemit tuaj imunitar ndaj acarimit, dëmtimit ose infeksionit. Ashtë një përgjigje normale (dhe në të vërtetë një gjë e mirë), dhe është një pjesë e natyrshme e shërimit. Por është e mundur që inflamacioni kronik mund të ketë një ndikim negativ në trupin dhe shëndetin tuaj.

Ndjekja e një diete anti-inflamatore është një mënyrë për të kundërshtuar disa nga inflamacionet kronike që vijnë nga drejtimi i një jetese jo shumë të shëndetshme. Nëse jeni gati të ktheheni në rrugën e ushqimit të shëndetshëm, provoni këto 15 ushqime që janë të gjitha ushqyese dhe përshtaten në mënyrë të përkryer në një dietë anti-inflamatore.