Lifestyle

Shkencëtarët tregojnë pse duhet të hiqni dorë nga kafeja

 

Kafeja është një burim energjie për shumë njerëz në botë. Ka njerëz që nuk e imagjinojnë ditën pa një kafe e ka të tjerë që mund të pinë mbi 4 filxhanë në ditë. Sidoqoftë, shkencëtarët prej shumë kohësh janë marrë me teorinë se a është e dëmshme kafeja për organizmin e njeriut. Kësaj rruge ata kanë përmendur së paku gjashtë arsye: nivelet e stresit, kolesteroli, urthi, truri dhe mëlçia.

Kafeina rrit nivelet e hormonit të stresit