Lifestyle

Zotimi ambicioz i BE-së për reduktimin e dyoksid karbonit deri më 2030

Zotimi ambicioz i BE-së për reduktimin e dyoksid karbonit deri më 2030
 

Nën ligjin e ri të dakorduar ndërmjet shteteve anëtare dhe Parlamentit të BE-së, blloku do të kufizojë emetimet e dyoksid karbonit për të paktën 55 për qind deri në vitin 2030, krahasueshëm me nivelet e vitit 1990. Parlamenti Evropian ka insistuar për një cak akoma më të madh të reduktimit, prej 60 për qind

Bashkimi Evropian ka miratuar të mërkurën caqet e reja ambicioze për frenimin e ndryshimeve klimatike, duke u zotuar për t’i bërë ato ligjërisht të detyrueshme.

Nën ligjin e ri të dakorduar ndërmjet shteteve anëtare dhe Parlamentit të BE-së, blloku do të kufizojë emetimet e dyoksid karbonit për të paktën 55 për qind deri në vitin 2030, krahasueshëm me nivelet e vitit 1990. Parlamenti Evropian ka insistuar për një cak akoma më të madh të reduktimit, prej 60 për qind.