Lifestyle

Shtatë gjëra të thjeshta për ta mbajtur trurin të shëndetshëm

Shtatë gjëra të thjeshta për ta mbajtur trurin të shëndetshëm
 

Shëndeti mendor është më shumë sesa thjesht mungesa e simptomave. 7 aspekte të cilave duhet t’i kushtojmë vëmendje çdo ditë për t’u kujdesur për trurin tonë.

Sipas ekspertëve, për të funksionuar me kapacitet të plotë në jetën e përditshme, truri ka nevojë të koordinojë tre detyra thelbësore: funksionet ekzekutive, duke thjeshtuar aftësitë e të menduarit dhe të arsyetuarit; njohja shoqërore, pra aktiviteti mendor përmes të cilit ne ndërveprojmë me të tjerët; dhe rregullimi emocional, aftësia për të qenë të vetëdijshëm për emocionet tona, pozitive ose negative dhe për t’i rregulluar ato, duke ndjekur një ndjesi të mirëqenies.