Lifestyle

Vitaminat që funksionojnë njësoj si antibiotikët

 

Kur përballeni me sëmundje të ndryshme të shkaktuara nga bakteret, antibiotikët janë të parët që ua rekomandojnë mjekët. Përdorimi i antibiotikëve nisi në vitin 1940, si një mënyrë efikase në trajtimin e infeksioneve dhe sëmundjeve. Megjithatë, me kalimin e viteve, shumë baktere po bëhen rezistente ndaj medikamenteve.

Nga ana tjetër ka shumë vitamina, të cilat jo vetëm që luftojnë bakteret me efikasitet por edhe forcojnë imunitetin. Ato mund të parandalojnë sëmundjet dhe i bëjnë ato më kohëshkurtra. Por kjo nuk do të thotë që të veproni me kokën tuaj. Konsultohuni me një mjek që të siguroheni se këto nuk ndërveprojnë me medikamentet me të cilat po kuroheni.