Lifestyle

Një në tre persona të prekur me COVID-19 pëson edhe në shëndetin mendor

Një në tre persona të prekur me COVID-19 pëson edhe në shëndetin mendor
Foto: Ilustrim
 

Një në tre persona që ka vuajtur nga koronavirusi është diagnostikuar me probleme neurologjike ose psikiatrike brenda gjashtë muajsh pas infektimit, ka gjetur një studim i ri.

Një hulumtim, më i madhi i kësaj natyre, ka mbledhur të dhënat elektronike të 236 mijë pacientëve, kryesisht nga Amerika, dhe ka gjetur se 34 për qind e tyre kanë pasur probleme në shëndetin mendor, pas infektimit me virus. Problemi kryesor ishin ankthet, me 17 për qind të njerëzve që e raportuan problemin.