Lifestyle

Gabimet në fjetje që bëjnë të shtoni peshë

 

Hulumtimet tregojnë se një rutinë e mirë e gjumit, prej 7 deri në 9 orë në ditë, rrit sasinë e Hormonit të Rritjes Njerëzore (HGH) që sekretohet brenda trupit dhe i cili ndihmon në ndërtimin e muskujve ndërsa flemë.

Ky hormone është tejet i rëndësishëm kur vjen puna te rikuperimi ndërmjet periudhave të ushtrimeve. Prandaj, sa më mirë flini aq më shpejtë rikuperoheni dhe kështu mund të duroni më shumë ushtrime fizike.