Lifestyle

Rreziku nga prekja prej COVID-19 në natyrë, shumë më i vogël

Rreziku nga prekja prej COVID-19 në natyrë, shumë më i vogël
Foto: AP
 

Mundësia e infektimit në natyrë nga virusi SARS-CoV-2 është dukshëm shumë më e ulët sesa në mjediset e mbyllura – qoftë nga varianti fillestar apo edhe nga mutacionet e reja të tij. Aerosolët në ajër luajnë një rol vendimtar në përhapjen e koronavirusit. Sipas ekspertëve, jashtë aerosolët shumë shpejt e humbasin rrezikshmërinë.

“Kjo ka të bëjë me faktin se qarkullimi i ajrit jashtë është më i madh. Duke pasur rryma ere shumë shpejt ndodh efekti i hollimit”, ka shpjeguar për “Deutsche Welle”, Nico Mutters, drejtor i Institutit të Higjienës dhe Shëndetit Publik në Klinikën e Universitetit të Bonit.