Lifestyle

Ndryshimet klimatike kërcënojnë pyjet evropiane

Ndryshimet klimatike kërcënojnë pyjet evropiane
 

Mushkëria e gjelbër e Evropës është gjithnjë e më e ndjeshme, pasi ngrohja globale kërcënon më shumë se gjysmën e pyjeve të kontinentit me zjarre, erëra të forta dhe përhapjen e insekteve e parazitëve të dëmshëm.

Për të vlerësuar dhe përcaktuar këto dobësi, bazuar në të dhënat e 40 viteve të fundit, është një studim i kryer nga Qendra e Përbashkët e Kërkimit (JRC) e Komisionit Evropian në Ispra (Varese), në bashkëpunim me Institutin Max-Planck dhe universitetet e Firences, Valencias dhe Helsinkit.