Lifestyle

Studiuesit, pro vonesës së dozës së dytë të vaksinës së “Pfizerit”

Studiuesit, pro vonesës së dozës së dytë të vaksinës së “Pfizerit”
 

Këtë gjë, shkencëtarët Danuta Skowronski dhe Gaston De Serres e kanë bazuar në gjetjen se doza e parë e vaksinës së kësaj kompanie është dëshmuar mjaftueshëm efikase për shtyrjen e afatit të së dytës

Londër, 18 shkurt (AP) – Doza e dytë e vaksinës kundër COVID-19, e kompanisë farmaceutike “Pfizer”, mund të vonohet me qëllim të mbulimit të të gjitha grupeve me prioritet, pasi që doza e parë është dëshmuar si shumë efektive, kanë thënë të enjten dy studiues nga Kanadaja, nëpërmjet një letre publikuar në revistën shkencore “New England”.

Vaksina kishte një shkallë efikasiteti prej 92.6 për qind pas marrjes së dozës së parë, kanë thënë Danuta Skowronski dhe Gaston De Serres, bazuar në analizat e dokumenteve që janë dorëzuar nga kompanitë prodhuese të ilaçeve në Administratën e Ushqimit dhe Ilaçeve (FDA).