Lifestyle

Ilaçet nga bima që mund të mposhtin koronavirusin

Ilaçet nga bima që mund të mposhtin koronavirusin
 

Një ilaç antivirus me prejardhje bimore mund të jetë "shumë i efektshëm" në trajtimin e koronavirusit - dhe gjithashtu mund të ndihmojë në luftën kundër pandemive të ardhshme, sipas një studimit të ri në Mbretërinë e Bashkuar.

Studiuesit në Universitetin e Nottingham zbuluan se spektri i gjerë “thapsigargin” antivirus që nxirret nga bima Thapsia, nuk është vetëm shumë efektiv kundër COVID-19, por edhe kundër një koronavirusi të ftohtë të zakonshëm të quajtur virusi syncytial i frymëmarrjes dhe gripit A, raportoi Eurekalert.