Lifestyle

Platforma e papërdorur kundër koronavirusit

Platforma e papërdorur kundër koronavirusit
 

Programi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për kompanitë farmaceutike për të ndarë vullnetarisht informacionet që lidhen me Covid-19, trajtimet dhe teknologjinë, në mënyrë që të jenë të shpërndara më gjerësisht, nuk ka tërhequr asnjë kontribut pas tetë muajsh krijimi.

Programi për qasje të teknologjisë së Covid-19 ishte lansuar në maj të vitit të kaluar për ta lehtësuar shpërndarjen e informatave të mbrojtura për ta luftuar virusin, ku përfshihen të dhënat dignostike, terapetutike dhe të testimit. “Mbledhja” e trajtimeve dhe të dhënave do t’ua bënte të mundur prodhuesve të kualifikuar nga e tërë bota që të prodhojnë pajisje kritike, ilaçe apo vaksina pa frikën se do të ndiqen penalisht për shkelje.