Lifestyle

Ngjitësit e telefonave nuk kanë ndikim mbrojtës ndaj rrezatimit

 

Kompania “Energydots” ka thënë se ngjitësit specialë për telefona “kundërveprojnë ndaj energjisë së dëmshme të emetuar nga pajisjet elektronike dhe ato me ‘wireless’”, duke ndihmuar kështu që përdoruesit të flenë më mirë, t’u ndalen kokëdhembjet dhe t’u qetësohet mendja.

Por testet e Universitetit të Surreyt për BBC-në nuk kanë gjetur ndonjë dëshmi se ato përnjëmend kanë efekt.