Lifestyle

Të parit rrezikohet gjatë pandemisë

Të parit rrezikohet gjatë pandemisë
 

Një organizatë e shëndetit të syve po iu rekomandon njerëzve që ta mësojnë rregullin "20-20-20", për ta mbrojtur shikimin e tyre, pasi izolimi ndikoi që të shtohet koha që njerëzit e kalonin para ekraneve

“Fight for Sight” (Lufto për të parit) këshillon që të shikoni 6 metra larg për 20 sekonda çdo 20 minuta që shikoni në ekran. Nga 2,000 njerëz, gjysma prej tyre i kanë përdorur ekranet më shumë që nga fillimi i Covid-19 dhe një e treta (38 për qind) e tyre besojnë se shikimi u është përkeqësuar, ka sugjeruar një sondazh.

Optikanët vazhdojnë të mbesin të hapur për njerëzit që kanë nevojë, ka thënë organizata. Sondazhi përfaqësues i 2,000 të rriturve ka sugjeruar se një në pesë njerëz kishin më pak të ngjarë që të bënin test të syve tani sesa para pandemisë, nga frika se mund të infektohen apo mund ta shpërndajnë koronavirusin.