Lifestyle

Studimi i “Pfizerit” sugjeron se vaksina vepron ndaj variantit të ri të virusit

Studimi i “Pfizerit” sugjeron se vaksina vepron ndaj variantit të ri të virusit
 

Antitrupat e krijuar te marrësit e vaksinës e kanë larguar me sukses virusin në provat laboratorike, ka treguar studimi i publikuar në uebfaqen e kompanisë. Mirëpo studimi është preliminar dhe ende nuk është analizuar nga ekspertët, një hap ky kyç për të gjitha studimet mjekësore

Washington, 9 janar (AP) – Një studim i porsazhvilluar ka sugjeruar se vaksina kundër sëmundjes COVID-19 e kompanive “Pfizer” dhe “BioNTech” mund të ofrojë mbrojtje edhe ndaj mutacioneve të koronavirusit, të cilat shpërndahen shumë më shpejt dhe më lehtë, që janë regjistruar në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Afrikën Jugore.

Këto variante të reja janë duke shkaktuar shqetësim global. Ato bartin, ngërthejnë mutacione, por kanë një të përbashkët që besohet se është arsyeja pse janë më bartëse.