Lifestyle

Në udhëzimet dietike këshillohet që fëmijëve të mos u jepen karamele e ëmbëlsira nën moshën dyvjeçare

Foto: AP
 

Prindërit kanë një arsye shtesë për t’u thënë jo karameleve, ëmbëlsirave dhe akulloreve për fëmijët. Udhëzimet e para dietike nga qeveria amerikane për foshnjat dhe të vegjlit, rekomandojnë vetëm qumështin e gjirit për të paktën gjashtë muaj dhe pa shtuar sheqer te fëmijët nën moshën 2-vjeç.

“Nuk është kurrë vonë të fillosh”, ka thënë nutricionistja Barbara Schneeman nga Universiteti i Kalifornisë.