Lifestyle

Testohet ilaçi që premton mbrojtje nga COVID-19, pas ekspozimit ndaj virusit

Testohet ilaçi që premton mbrojtje nga COVID-19, pas ekspozimit ndaj virusit
 

Terapia me antitrupa mund të sigurojë imunitet të menjëhershëm kundër sëmundjes dhe mund t’u jepet si trajtim emergjent pacientëve të hospitalizuar dhe banorëve të qendrave të përkujdesjes në ndihmë për frenimin e përhapjes

Shkencëtarët britanikë janë duke e testuar një ilaç të ri, i cili mund ta parandalojë zhvillimin e sëmundjes COVID-19 te personat e ekspozuar ndaj virusit. Ky ilaç, sipas ekspertëve, mund të shpëtojë shumë jetë.

Terapia me antitrupa mund të sigurojë imunitet të menjëhershëm kundër sëmundjes dhe mund t’u jepet si trajtim emergjent pacientëve të hospitalizuar dhe banorëve të qendrave të përkujdesjes në ndihmë për frenimin e përhapjes.