Lifestyle

Redaktimi i ADN-së, teknikë shpresëdhënëse për trajtimin e kancereve

Redaktimi i ADN-së, teknikë shpresëdhënëse për trajtimin e kancereve
 

Një grup shkencëtarësh izraelitë kanë bërë të ditur të kenë zbuluar një “kimioterapi” që mund të shënjestrojë më me saktësi qelizat kancerogjene sesa trajtimet ekzistuese, të cilat ndikojnë edhe në zonat përreth atyre qelizave. 

Teknika, e cila mbështetet në teknologjinë e redaktimit të ADN-së, është përdorur tashmë në minj dhe mund të përdoret edhe tek njerëzit brenda dy vjetëve të ardhshëm, kanë thënë shkencëtarët, njofton agjencia Reuters.