Lifestyle

Rritja e kolesterolit “të keq” LDL shkakton infarkt dhe iktus

 

Kolesteroli i tepërt i LDL-së, ose i ashtuquajturi ‘i keq’, është shkaku kryesor i sulmeve në zemër dhe goditjeve në tru, por ai mund dhe duhet të mbahet nën kontroll me mënyrat e duhura të jetesës dhe terapitë e duhura, sipas Furio Colivicchi, president i Shoqatës Kombëtare të Kardiologëve Spitalorë.

”Kostot e kujdesit shëndetësor direkt për sëmundjet kardiovaskulare arrijnë në miliarda euro në vit. Ne duhet të theksojmë kontrollin e kolesterolit LDL, i cili nuk duhet të konsiderohet një faktor rreziku, por vetëshkaktarin e sëmundjes, sepse është përgjegjës për mekanizmin që çon në bllokimin e arterieve dhe për këtë arsye në sulmin në zemër”, theksoi mjeku.