Lifestyle

Në kujdesin intensiv të pacientëve me COVID

Në kujdesin intensiv të pacientëve me COVID

Sot, në njësinë e kujdesit intensiv në “Royal Victoria Infirmary”, vetëm një nga pesë pacientë është në ventilator. Të tjerët rrinë ulur, duke folur me infermierët, duke lexuar apo duke shikuar televizor

Jemi të veshur me kostum mbrojtës në një nga dy njësitë spitalore të kujdesit intensiv që janë vetëm për pacientët me Covid. Ky është një pavijon spitali i ndritshëm dhe modern – rrezet e diellit depërtojnë brenda.

Diku në fund është një pengesë e madhe plastike e vendosur përreth një hyrjeje. Në anën tjetër, asnjë prej pacientëve nuk ka Covid-19. Ndarja e improvizuar tregon se e tërë kjo është relativisht e re. Është dimri i parë që reagimi i Shërbimit Kombëtar britanik të Shëndetësisë (NHS) ndaj kërkesave të zakonshme të rënda duhet të përshtatet për koronavirus.