Lifestyle

Antitrupat ndaj COVID-19 bien më shpejtë te burrat se te gratë

 

Niveli i antitrupave kundër virusit që shkakton COVID-19 hiqen më shpejt te burrat se te gratë, ka gjetur një studim i ri, që është marrë me ndikimet që mund të kenë vaksinat.

Historikisht, hulumtimet mjekësore kryhen te të dy gjinitë në një grup, pavarësisht se po rriten dëshmitë se gjinia është dalluese se si njerëzit marrin virusin dhe luftohet virusi. COVID-19 ka nxjerrë në pah pikërisht këto dallime. Gratë kanë më shumë shanse të infektohen, por burrat mendohet se janë dyfish më të rrezikuar të vdesin nga virusi.