Lifestyle

Fryrja e organizmit nga grumbullimi i lëngjeve, si të humbni peshën e tepërt

Fryrja e organizmit nga grumbullimi i lëngjeve, si të humbni peshën e tepërt
 

Trupi i njeriut përbëhet nga 55 deri në 75 për qind ujë. Por akumulimi i tepërt i ujit në trup mund të shkaktojë fryrje, dhimbje dhe shtim në peshë. Akumulimi i ujit është vetëm një nga shkaktarët e shtimit në peshë, megjithatë ai kontribuon për shtimin në peshë me të paktën 2 deri në 5 kilogramë.

Akumulimi i ujit ndodh si pasojë e disa faktorëve.