Lifestyle

Zbulohet metoda e re e kurimit të Parkinsonit

Zbulohet metoda e re e kurimit të Parkinsonit
 

Ka metoda për ta bërë stimulimin e thellë të trurit më efektiv për t’iu kundëvënë kështu simptomave motorike të Parkinsonit, që bazohen në stimulimin elektrik në zona të caktuara të trurit dhe arrin të eliminojë disa simptoma të tilla si dridhja e duarve.

Kjo u zbulua nga një studim i kryer nga Instituti Biorobotik i Shkollës së Lartë Sant’Anna të Pizës, Spitali Universitar i Würzburg në Gjermani dhe Universiteti i Genova, i cili identifikoi një sinjal specifik nervor të aftë për të kuptuar kur njerëzit preken nga Parkinsoni fillon të ecë ose të ndalojë.