Lifestyle

Vaksina kineze anti-COVID nxit reagim të antitrupave

Vaksina kineze anti-COVID nxit reagim të antitrupave

Një vaksinë kandidate kundër COVID-19 është e sigurt dhe mund të nxisë reagim të antitrupave, ka bërë të ditur revista shkencore e sëmundjeve ngjitëse, “Lancet”. Vaksina po zhvillohet në Kinë.

Në raport thuhet se nga 29 prilli deri më 30 korrik të këtij viti, hulumtuesit e Institutit të Produkteve Biologjike në Pekin kanë kryer teste klinike në Kinë, përfshirë më shumë se 600 pjesëmarrës të shëndosh ndërmjet 18 dhe 80 vjeç.