Lifestyle

Dy të pestat e bimëve në botën rrezikojnë zhdukjen

Dy të pestat e bimëve në botën rrezikojnë zhdukjen

Dy të pestat e të gjitha bimëve të botës janë në rrezik për t’u zhdukur, kanë paralajmëruar të mërkurën shkencëtarët.

Studiuesit kanë bërë të ditur se janë duke humbur kohë për të emëruar dhe përshkruar speciet e reja, para së ato të zhduken. Bimët përdoren suksesshëm si ilaçe, produkte ushqimore dhe karburante, thuhet në një raport nga Kopshtet Botanike Mbretërore, Kew.