Lifestyle

Dy lloje të steroideve mund të shpëtojnë jetën e disa pacientëve me COVID-19

Dy lloje të steroideve mund të shpëtojnë jetën e disa pacientëve me COVID-19
Foto: The Guardian

Studimet kudo në botë kanë konfirmuar se steroidet mund të shpëtojnë jetë nga pandemia Covid-19, duke u mbështetur në rekomandimet e reja të OBSH-së që mjekët duhet t’ua japin ato pacientëve që janë të sëmurë rëndë.

Në qershor, prova për shërim në shumicën e spitaleve të NHS-së dhe e udhëhequr edhe nga Universiteti i Oxfordit, gjeti se një në tetë njerëz të sëmurë nga Covid-19 të cilët kanë nevojë për ventilator mund të shërohen nga një steroid i quajtur dexamethasone.