Lifestyle

Dallimi i simptomave mes koronavirusit dhe alergjive sezonale

Dallimi i simptomave mes koronavirusit dhe alergjive sezonale
Foto: CDC

Koronavirusi dhe alergjitë sezonale kanë shumë simptoma të ngjashme dhe kanë nxitur shqetësim për prindërit fëmijët e të cilëve tash do të nisin mësimin nëpër shkolla. Për të ndihmuar dallimet mes tyre, Qendra për Kontroll të Sëmundjeve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka publikuar disa udhëzime që shfaqin dallimet.

“Është vështirë të dallohen alergjitë nga infektimi me COVID, në veçanti pasi të dyja janë në periudhën e ngjashme të vitit, sikur në këtë vjeshtë”, ka thënë për “Fox News”, Fred Davis, mjek i departamentit emergjent në Northwell Healt Long Island në New York.