Lifestyle

Studimi i ri: Obeziteti rrit rrezikun për vdekje nga COVID-19 për 48 për qind

Studimi i ri: Obeziteti rrit rrezikun për vdekje nga COVID-19 për 48 për qind
Foto: The Guardian
 

Obeziteti rrit rrezikun për vdekje nga COVID-19 për rreth 50 për qind dhe mund të bëjë vaksinën më pak efektive kundër sëmundjes, sipas një studimi bazuar në të dhënat globale të rasteve me koronavirus.

Hulumtimi i kryer nga top-ekspertë botërorë paralajmëron për rrezik më të madh për obezitet sesa rreziqet që njiheshin deri tash.